Dries Koekelkoren nieuwe voorzitter van Belgische Beachcommissie

Sinds 14 november 2022 is Dries Koekelkoren de nieuwe voorzitter van de Belgische Beachvolleybalcommissie. Hij volgt Johan Van Riet op, die de functie van financieel beheerder van Volley Vlaanderen op zich neemt. Koekelkoren is voormalig profspeler en fungeert reeds als beachvolleybalcoördinator bij Volley Vlaanderen.

Afgelopen zomer was Koekelkoren al meer betrokken bij de organisatie van de Geberit Beach Tour. Die ervaring neemt hij alvast mee in zijn eerste stappen als commissievoorzitter: “Als voormalig beachvolleyballer ben ik Johan dankbaar voor de jarenlange organisatie van het Belgisch kampioenschap. Anno 2023 staan we voor belangrijke uitdagingen op het vlak van outdoor sporten en urban varianten. Het is belangrijk om met een frisse kijk en tegelijk met respect voor het verleden de nodige stappen te zetten die noodzakelijk zijn om ook in België een echte beachvolleycultuur neer te zetten”, vertelt hij in een eerste reactie.

Koekelkoren zal zo niet alleen instaan voor de ontwikkeling van de beachvolleysport in Vlaanderen, maar nu ook voor het hele land. “Als profspeler reisde ik de hele wereld rond en beleefde ik beachvolleybal op verschillende manieren. Ik zag verschillende organisatievormen en formats. Al die ervaringen wil ik nu doorgeven en gebruiken om de Geberit Beach Tour en alle andere beachvolleybalcompetities in België verder te ontwikkelen. Beleving moet en zal centraal staan, zowel voor spelers als fans.”