Komend weekend, 19 en 20 augustus worden in Gent de Belgische jeugdkampioenschappen beachvolley georganiseerd. In leeftijdscategorieën U14, U16 en U18 nemen de beste teams het tegen elkaar op in de strijd om de Belgische titel.

Van den Vonder – Maertens nemen de beste start in een regenachtige finale. Al vroeg in de eerste set bouwen ze een drie puntenkoof uit, 9-6. Beide teams houden daarna gelijke tred. Ruysschaert – Vandesteene grijpt bij 16-12 naar een time-out. De eerste set gaat naar Van den Vonder – Maertens met 21-12.

Bij de beginfase van de tweede set zijn de rollen omgedraaid, Ruysschaert – Vandesteene lopen al snel uit naar 8-3. Dat niveau trekken ze door, bij 18-9 stevenen we af op een tie-break. Bij 21-9 krijgen we een beslissende set om de Belgische titel.

Britt Ruysschaert en Els Vandesteene waren dit seizoen amper te verslaan. Ook in de tie-break bleken zij het sterkst. Na een spannende derde set winnen ze de Belgische titel met een ace! De derde set eindigt op 15-9 voor Britt en Els.

Bij de mannen noteren we een nieuwe Belgische kampioen. De broers Vandecaveye verloren na een razend spanende halve finale. Wie wel voor de titel speelt zijn Witvrouwen – Van Langendonck en Colson – Deroey.

Beide teams houden elkaar vanaf het begin in evenwicht. Niemand kan afstand nemen en het publiek geniet van hoogstaand volleybal in de eerste set. Halverwege de eerste set slaat Colson – Deroey er toch in om een voorsprong uit te bouwen, 14-11. Die voorsprong kunnen ze behouden. Ze winnen de eerste set met 21-17.

Al vroeg in de tweede set lukt het Colson – Deroey om een kleine voorsprong uit te bouwen. Bij een 12-8 tussenstand lijkt de overwinning naar Colson – Deroey te gaan. Witvrouwen – Van Langendonck geven zich niet gewonnen maar kunnen de kloof niet meer dichten. Colson – Deroey pakt hun tweede Belgische titel met 21-12.

De medailles bij de dames:
Goud: Ruysschaert  -Vandesteene
Zilver: Van den Vonder – Maertens
Brons: Coens – Van Deun

Bij de mannen:
Goud: Colson – Deroey
Zilver: Witvrouwen – Van Langendonck
Brons: Blondeel – Oprins

Volley Vlaanderen en de Geberit Beachtourcrew zijn op zoek naar twee jobstudenten!

Heb jij dus tijd en zin om deel uit te maken van het grootste beachvolleyfeest van het land? Check dan hier de twee vacatures. We zoeken een jobstudent algemene ondersteuning en een videograaf.

Sinds 14 november 2022 is Dries Koekelkoren de nieuwe voorzitter van de Belgische Beachvolleybalcommissie. Hij volgt Johan Van Riet op, die de functie van financieel beheerder van Volley Vlaanderen op zich neemt. Koekelkoren is voormalig profspeler en fungeert reeds als beachvolleybalcoördinator bij Volley Vlaanderen.

Afgelopen zomer was Koekelkoren al meer betrokken bij de organisatie van de Geberit Beach Tour. Die ervaring neemt hij alvast mee in zijn eerste stappen als commissievoorzitter: “Als voormalig beachvolleyballer ben ik Johan dankbaar voor de jarenlange organisatie van het Belgisch kampioenschap. Anno 2023 staan we voor belangrijke uitdagingen op het vlak van outdoor sporten en urban varianten. Het is belangrijk om met een frisse kijk en tegelijk met respect voor het verleden de nodige stappen te zetten die noodzakelijk zijn om ook in België een echte beachvolleycultuur neer te zetten”, vertelt hij in een eerste reactie.

Koekelkoren zal zo niet alleen instaan voor de ontwikkeling van de beachvolleysport in Vlaanderen, maar nu ook voor het hele land. “Als profspeler reisde ik de hele wereld rond en beleefde ik beachvolleybal op verschillende manieren. Ik zag verschillende organisatievormen en formats. Al die ervaringen wil ik nu doorgeven en gebruiken om de Geberit Beach Tour en alle andere beachvolleybalcompetities in België verder te ontwikkelen. Beleving moet en zal centraal staan, zowel voor spelers als fans.”

Van vrijdag tot en met zondagnamiddag vonden op het Brusselse Muntplein de Geberit Beach Tour Masters plaats. Zowel Koekelkoren – van Walle als Cools – Van den Vonder konden hun titel niet met verve verdedigen. De talrijk opgekomen fans zagen twee nieuwe teams tot kampioen gekroond worden. Gilles en Louis Vandecaveye versloegen Deroey – Colson. Ruysschaert – Van den Broeck waren in drie sets te sterk voor Cools – Van den Vonder.

Podium bij de mannen:

1. Gilles Vandecaveye – Louis Vandecaveye
2. Dennis Deroey – Martijn Colson
3. Bob Douwen – Joppe Paulides

Podium bij de vrouwen:

1. Britt Ruysschaert – Isabel Van den Broeck
2. Sarah Cools – Lisa Van den Vonder
3. Leen Van Grinsven – Annelies Vandenabeele

Vanaf donderdag 11 augustus is het Muntplein the place to be! Donderdag en vrijdag worden de Belgische jeugdkampioenschappen afgewerkt, vrijdag starten ook de Masters. Dit is het Belgisch Kampioenschap beachvolleybal!

Het podium in Kinrooi! Het was de eerste keer dat Kinrooi een manche van de Geberit Beach Tour mocht organiseren. Na een weekend topvolleybal kunnen we terugblikken op een geslaagde eerste editie! Bij de vrouwen won het duo Ruysschaert – Van den Broeck. Bij de mannen mocht het duo Koekelkoren – van Walle zegevieren!
Vrouwen:
🥇Ruysschaert- Van den Broeck
🥈Vandesteene – Longeval
🥉Reul – Van Geertruyden / Bex – Van Deun
🥇Koekelkoren – van Walle
🥈Baetens – Deroey
🥉Witvrouwen – Van Dyck / Douwen – Paulides

De Geberit Beach Tour houdt deze week halt in Kinrooi. Dit is de laatste manche alvorens de Masters in Brussel plaatsvinden.

Ook deze zomer houdt de Geberit Beach Tour halt in Waregem. Zaterdag 9 en zondag 10 juli kan je op de Zuiderlaan 46 terecht voor Beachvolley op het hoogste niveau! De inkom is zoals steeds gratis.

Daags na de Geberit Beach Tour Manche, zendt onze partner Eleven Sports een bijna uur durend programma uit met alle hoogtepunten uit de finales. Dat highlightprogramma kan je hieronder integraal herbekijken.

De teams maken zich langzaam op voor de apotheose, de Masters in Brussel van 12 tot en met 14 augustus.
#RoadToBrussels

Het eerste Geberit Beach Tour weekend van de zomervakantie werd onder een stralende zon afgewerkt op de Buitensingel in Lommel. De afgezakte fans kregen beachvolley op hoog niveau voorgeschoteld en de DJ’s deden er nog een schepje bovenop.

Volgende week trekt de Geberit Beach Tourkaravaan naar Waregem.

Mannen:

 1. Martijn Colson – Seppe Baetens
 2. Yentl Van der Aa – Thomas Van Reeth
 3. Anshel Ver Eecke – Tim Lemmens & Berre Peters – Wout Nuyttens

Vrouwen:

 1. Britt Ruysschaert – Isabel Van den Broeck
 2. Els Vandesteene – Annelies Vandenabeele
 3. Annelore Bex – Jade Van Deun & Hanne Thys – Hannelore Brocatus

Na een kleine pauze zijn we er terug klaar voor!

De 6de manche van de Geberit belgian beach tour gaat komend weekend door in Lommel.

Tot dan!

We hebben een weekend vol zon en top beachvolleybal achter de rug in @stad_ieper!
Dit zijn de winnaars van de 5de manche van de Geberit beach tour:

♂️
🥇 @beach_colsonderoey
🥈 @vandecaveye_beachteam
🥉 @jente.dk – Seppe De Keyser en @vandecaveye_beachteam

♀️
🥇@beachteamcoolsvandenvonder
🥈@beachteamreul_vangeertruyden
🥉@leenvangrinsven – Annelies Vandenabeele en @brittruysschaert – @isabel.vandb

Proficiat iedereen! We zijn er terug het 1ste weekend van Juli voor de 6de manche van de Geberit belgian beach tour te @beachlommel! Tot dan ⛱🏐2 w.

Klaar voor enkele dolle dagen beachvolleybal? Dit weekend spelen we de 5de manche van de Geberit beach tour op de grote markt van Ieper. ⛱🏐

Alleen maar blije gezichten na de manche in Gent. Proficiat aan de winnaars!

Dames:

 1. Lisa Van den Vonder – Sarah Cools
 2. Nina Coolman – Laura Heyrman
 3. Lien Van Geertruyden – Océane Reul en Annelore Bex – Jade Van Deun

Mannen:

 1. Dries Koekelkoren – Tom van Walle
 2. Louis Vandecaveye – Gilles Vandecaveye
 3. Christophe Witvrouwen – Ward Van Dyck en Martijn Colson – Dennis Deroey

Tot zaterdag in Ieper voor de 5de manche van de Geberit beach tour

Zin in een portie beachvolley komend verlengd weekend? Je kan ons zondag en maandag terugvinden op het Sint-Pietersplein in het mooie Gent.

We hebben een geweldig leuk weekend achter de rug op de Kortrijkse grote markt! Dit zijn de winnaars van de 3de manche van de Geberit Beach Tour! 

♂️
🥇@kvw_beach
🥈@beach_colsonderoey
🥉@christophe636 – @ward.vandyck en Paulides –@seppe_baetens

♀️
🥇@beachteamcoolsvandenvonder
🥈@beachteamreul_vangeertruyden
🥉@beachteam_vandesteenelongeval en @brittruysschaert – @isabel.vandb

Bedankt @balti_kortrijk_spurs voor de organisatie!
Komend weekend kan je ons terugvinden in @stadgent! Tot dan 🏐⛱

Na een weekje rust zijn we klaar voor de 3de manche van de Geberit Beach Tour. Je kan ons dit weekend vinden op de grote markt van Kortrijk.

Alleen maar lachende gezichten na een zonovergoten weekend beachvolleybal in Hechtel-Eksel. 🌞⛱
Proficiat aan de winnaars!

♀️
🥇@beachteamcoolsvandenvonder
🥈@elsvandesteene – @axellelongeval
🥉@brittruysschaert – @isabel.vandb en @beachteamreul_vangeertruyden

♂️
🥇@vandecaveye_beachteam
🥈@beachteam_vda_vr
🥉@christophe636 – @ward.vandyck en @martijnverspecht – @micha.willems89

2de manche van de Geberit Beach Tour 2022

Er was zon, zand, muziek en top beachvolleybal in Haacht!

Kortom een zalige start van de Geberit Beach Tour!

Proficiat aan de winnende teams!
♀️
🥇@brittruysschaert – @isabel.vandb
🥈@klieckens –@ninacoolman
🥉@beachteamcoolsvandenvonder en @beachgirl_hannelore –@devosjanne

♂️
🥇@vandecaveye_beachteam
🥈@beachteam_lemmens_ver_eecke
🥉@beachteam_vda_vr en @christophe636 –@ward.vandyck

Tot zaterdag in @hechtel_eksel voor de 2de manche van de Geberit Beach Tour.

🥇: Sarah Cools – Lisa Van den Vonder
🥈: Nina Coolman – Hanne Thys
🥉: Maud Catry – Els Vandesteene

🥇: Dries Koekelkoren – Tom van Walle
🥈 : Bob Douwen – Joppe Paulides
🥉: Gilles Vandecaveye – Louis Vandecaveye

Het volledige eindklassement van de Masters leest u hier: https://www.belgiumbeachvolley.be/nl/calendar/1398_2021/#Finalresults

Het eindklassement van dit volledige beachvolleybalseizoen leest u hier: https://www.belgiumbeachvolley.be/nl/teams/ranking/11/

U14 meisjes

🥇: Simone Vervloet – Yentle De Pau
🥈Joke Van Hout – Lotte Pareyn
🥉: Zoë Tabruyn – Merel Peeters

U14 jongens

🥇: Jona Rabaut – Jitse Verbeke.
🥈: Yoppe Coens – Raul Sophie
🥉: Merlijn Cosyns – Joppe Rauwoens

U16 meisjes

🥇: Molly Bamps – Eline De Clercq
🥈: Ines Piret – Saskia Falzone
🥉: Lea Vandenabeele – Fleur D’Hooge

U16 jongens

🥇: Dennis De Donder – Daan Hendrikx
🥈: Thomas Neyens – Michiel Neyens
🥉: Zeno Van Hout – Siebe Penninckx

U18 meisjes

🥇: Annelore Bex – Youna Couns
🥈: Nora De Beule – Resa Van Dingenen
🥉: Jitske Soons – Maartje Saes

U18 jongens

🥇: Kyan Vercauteren – Jelle De Hert
🥈: Tim Bex – Alexy Humblet
🥉: Lander Leyssens – Gorik Lantsoght

Team Van den vonder Lisa – Cools Sarah.
opwijk dames (2)