Belgische beachvolleybalkampioenen gekroond op Muntplein

Van den Vonder – Maertens nemen de beste start in een regenachtige finale. Al vroeg in de eerste set bouwen ze een drie puntenkoof uit, 9-6. Beide teams houden daarna gelijke tred. Ruysschaert – Vandesteene grijpt bij 16-12 naar een time-out. De eerste set gaat naar Van den Vonder – Maertens met 21-12.

Bij de beginfase van de tweede set zijn de rollen omgedraaid, Ruysschaert – Vandesteene lopen al snel uit naar 8-3. Dat niveau trekken ze door, bij 18-9 stevenen we af op een tie-break. Bij 21-9 krijgen we een beslissende set om de Belgische titel.

Britt Ruysschaert en Els Vandesteene waren dit seizoen amper te verslaan. Ook in de tie-break bleken zij het sterkst. Na een spannende derde set winnen ze de Belgische titel met een ace! De derde set eindigt op 15-9 voor Britt en Els.

Bij de mannen noteren we een nieuwe Belgische kampioen. De broers Vandecaveye verloren na een razend spanende halve finale. Wie wel voor de titel speelt zijn Witvrouwen – Van Langendonck en Colson – Deroey.

Beide teams houden elkaar vanaf het begin in evenwicht. Niemand kan afstand nemen en het publiek geniet van hoogstaand volleybal in de eerste set. Halverwege de eerste set slaat Colson – Deroey er toch in om een voorsprong uit te bouwen, 14-11. Die voorsprong kunnen ze behouden. Ze winnen de eerste set met 21-17.

Al vroeg in de tweede set lukt het Colson – Deroey om een kleine voorsprong uit te bouwen. Bij een 12-8 tussenstand lijkt de overwinning naar Colson – Deroey te gaan. Witvrouwen – Van Langendonck geven zich niet gewonnen maar kunnen de kloof niet meer dichten. Colson – Deroey pakt hun tweede Belgische titel met 21-12.

De medailles bij de dames:
Goud: Ruysschaert  -Vandesteene
Zilver: Van den Vonder – Maertens
Brons: Coens – Van Deun

Bij de mannen:
Goud: Colson – Deroey
Zilver: Witvrouwen – Van Langendonck
Brons: Blondeel – Oprins