kalender2021

Belgisch beachvolleybalkampioenschap klaar om van start te gaan

In het weekend van 12 en 13 juni gaat het Belgisch Beachvolley Kampioenschap na een jaar pauze weer van start. Ieper is de gaststad voor de eerste van acht toernooien. De apotheose vindt voor het eerst plaats in Brussel, op 13, 14 en 15 augustus.

Johan Van Riet, organisator van dit jaarlijks beachvolleybal circuit, is zeer verheugd dat er opnieuw beachvolleybal gespeeld kan worden. “ Na het overlegcomité waar duidelijk werd dat er vanaf 9 juni niet-professionele sportwedstrijden mogen plaatsvinden zijn wij meteen met de uitwerking van een coronaproof organisatie begonnen.” Komende zomer zijn er acht toernooien gepland. “We ontvangen alleen maar positieve signalen vanuit de lokale organisatiecomités. Ze hunkeren allemaal naar een nieuwe sportzomer.” vervolgt Van Riet. Met Haacht, Lommel en Waregem staan er drie gloednieuwe organisatoren op de kalender. De teams kunnen zich inschrijven vanaf 20 mei.

In Leuven vindt er van 14 tot en met 18 juli een internationaal toernooi plaats. Als Europese sportstad 2021 heeft de stad Leuven, samen met de Lizards Lubbeek uit Leuven en Volley Belgium, de organisatie van het hoog gekwalificeerd FIVB-toernooi op zich genomen. “Dit is een zeer mooie beloning voor het jarenlange werk dat de organisatie in de Leuvense manches stak. Niet iedereen komt zomaar in aanmerking om dit 1* toernooi te mogen organiseren. Ons nationaal beachvolley team Dries Koekelkoren en Tom van Walle zijn trouwens de ambassadeurs van dit toernooi.”sluit Van Riet af.

De kalender van het Belgisch Beachvolley Kampioenschap 2021:

12-13 juni: Ieper
26-27 juni: Kortrijk
3-4 juli: Lommel
10-11 juli: Waregem
24-25 juli: Leuven
31 juli- 1 augustus: Haacht
7-8 augustus: Hechtel-Eksel
13-15 augustus: Masters – Brussel FIVB-CEV 1* toernooi: 14-18 juli: Leuven
Nationale jeugdkampioenschappen: 12 augustus: Brussel

kalender2021