Winter Tour

Mag ik u voorstellen: De lang verwachte Winter Competitie voor ‘Nationale Beachers’!!!

Het Belgisch Beachvolleybal neemt wederom een grote stap richting de professionalisering van onze geliefde zandsport met de start van de allereerste wintercompetitie op Nationaal niveau. De wintercompetitie start dit jaar in november, en eindigt met een finale eind maart. De competitie wordt georganiseerd in samenwerking met Beachvolley Europe, en Lizards Leuven-Lubbeek, en omvat voor senioren 6 manches (uitbreidingen mogelijk) en een finaletornooi. Voor de jeugd werd gekozen voor 2 tornooidagen, net voor Kerst: 23 (hele dag) en 24 (ochtend) december. Elke leeftijdscategorie (U14 en U16) krijgt z’n eigen tornooidag.

Het concept voor senioren luidt als volgt:
1. De manches van de wintercompetitie worden gespeeld met een interne puntentelling, met als klap op de vuurpijl een finaletornooi waarvan de punten tellen voor een BK manche van de Belgische Zomertour.
2. Het inschrijvingsmoment bepaalt of je bij de gelukkige deelnemende teams bent (normaliter 9 teams per gender per tornooi). De seed wordt echter bepaald door a. de stand in het winterklassement, b. je punten in het BK, en C. het inschrijvingsmoment.
3. Een tornooi duurt ongeveer 4 uur. ’s Ochtends speelt het ene gender, ’s middags het andere (alternerend).
4. Alsof dat nog niet genoeg is, worden er ook Wildcards uitgedeeld op de finale van de wintertour, de winnaar van dat tornooi mag namelijk starten in de PRO reeks van de eerste BK manche van de zomertour. Het team dat het hoogst gerangschikt staat op het einde van de wintercompetitie (na het finaletornooi dus) krijgt tevens een Wildcard voor de CHALLENGE reeks van het eerste BK manche van de zomercompetitie. Let op! De deelname aan dit finaletornooi wordt bepaald door de punten van de wintercompetitie, niet door het inschrijvingsmoment.. Enkel inschrijven voor het finaletornooi wordt dus afgeraden!

De manche voor jeugdig beachtalent wordt voor U14 en U16 georganiseerd.

We hopen met deze wintertour spelers op nationaal niveau te bereiken, en zo de community van beachers uit te breiden. Alle tornooien staan op zondagen ingepland. Inschrijven gebeurt net zoals de zomertour op deze website.

Je vindt het reglement van de wintertour in het tabblad ‘Reglementen’. Vragen kan je altijd stellen via winterbeachtour@volleyvlaanderen.be