Nieuws

Geen beachvolley deze zomer

Geen enkel beachvolleybaltoernooi kan deze zomer georganiseerd worden. Dat heeft de Raad van Bestuur van Volley Vlaanderen maandagavond beslist. Dit betekent geen Belgisch kampioenschap in 2020, maar ook geen andere toernooien op nationaal, Vlaams, provinciaal en regionaal niveau (senioren en jeugd).

Tijdens de lente- en zomermaanden is het beachvolleybal voor veel volleyballers een manier om de conditie en techniek op pijl te houden. In die mate dat er naast heel wat recreatieve toernooien ook sinds decennia een heus Belgisch Beachvolley Circuit bestaat. Dit kampioenschap vindt plaats in 10 steden met als apotheose een driedaagse finale in Knokke-Heist. Deze toernooien worden niet georganiseerd in 2020. Dit betekent op zijn beurt dat er geen opvolgers voor de broers Vandecaveye en het duo Cools-Van den Vonder zijn. Zij kroonden zich in 2019 tot de Belgische kampioenen beachvolleybal.  In verschillende steden zagen organisatoren hun manche van het Beachvolley Circuit geannuleerd worden door de crisismaatregelen. Bovendien kan de federatie de gezondheid van de atleten, officials, medewerkers en beachvolleyfans niet voor de volle 100% garanderen en koos zij daarom om niet van start te gaan met beachvolleybalcompetities op alle niveaus .

Volley Vlaanderen betreurt deze beslissing ten zeerste maar benadrukt nog steeds dat gezondheid in deze fase van “social distancing” primeert. De vele recreatieve toernooien en de Belgian Beachvolley Championship toer worden steeds met veel enthousiasme onthaald door de deelnemers en fans. Het is op die georganiseerde evenementen vaak over de koppen lopen en dat is gezien de huidige omstandigheden uit den boze.

De federatie hoopt om snel licht aan het einde van de tunnel te zien. Afhankelijk van de beslissingen van de experts en de overheid, kan er overwogen worden om toch enkele activiteiten te laten doorgaan. Dit gaat meer specifiek over trainingen, initiaties en beachvolleybalkampen, waarin zeer strikt zal moeten omgegaan worden met de maatregelen die van kracht zijn betreffende het COVID-19 virus. Hierover zal verder gecommuniceerd worden eens er meer duidelijkheid is.

Begeleidende afbeelding met headline over artikel.

Stopzetting beachvolley tot eind mei 2020.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 19-20 definitief stil te zetten, werd er een beslissing voor komend beachvolleybal seizoen genomen. Alle beachvolleybalactiviteiten op alle niveaus worden stopgezet tot en met eind mei. Dit om de gezondheid van alle spelers, speelsters, trainers, officials en supporters te beschermen. We zijn volop bezig om de geplande tornooien nationaal van mei samen met de organisatoren eventueel op te schuiven naar een latere datum.

Droevig nieuws

De nacht van 20 op 21 februari is op 73-jarige leeftijd Walter Seys plots overleden

We kennen Walter als verantwoordelijke van de organisatie Beach Ieper.

Walter is reeds lange tijd ook voorzitter van de volleybalclub Katjes Ieper.

Walter is in de eerste plaats een groot verlies voor zijn gezin en familie, maar is eveneens een groot verlies voor de volleybalfamilie in Ieper en West-Vlaanderen.

In het Beach verhaal van Ieper was hij de man die geen enkel werk uit de kant ging, als er ballen jongens te kort waren ging hij zelfs daar inspringen.

We zullen Walter zeker heel hard missen in het Beach verhaal. Hoe het nu verder gaat met de Beach in Ieper weten we nog niet.

Ik zal in de eerste weken contact opnemen met Jan en zien hoe we het levenswerk van Walter eventueel kunnen verder zetten.

We wensen alvast aan de familie en de volleybal in Ieper veel sterkte in deze moeilijke dagen.